MEDITERRÁN OTTHON (2015) – SZAKMAI DÍJ

Egy akkor folyamatban lévő munkám ihlette a Cadline Kft. által meghirdetett pályázatra készített munkámat, melyben egy provance-i mediterrán stílusban berendezett otthont mutatok be.

A pályázaton elnyertem a szakmai zsűri díját.

Számomra ez egy olyan elismerés volt, mely lendületet adott ahhoz, hogy tovább haladjak megkezdett utamon.

ÉLVEZEM A HÁZAM – Innovatív hétvégi otthonok (2020) – Különdíjak (Kludi, Forest Hungary, Méta Hungary)

Távol a város zajától, a természethez közel

 A feladatom egy tolna megyei zsákfalu belterületén újonnan épült, nettó 155 négyzetméter alapterületű lakóépület belső tereinek és teraszának megtervezése volt. A ház egy korábban beépítetlen, tekintélyes méretű, déli lejtésű védett fennsíkra épült. mely déi irányban fákkal és dús növényzettel záródik.

 Az építész egy olyan házat tervezett, amely valamelyest igazodik a település épületképéhez (hosszházas, nyeregtetős), az anyaghasználat természetes és egyszerű, homlokzati koncepciójában a kukoricagórékra emlékeztet, de funkcójában teljesen újraértelmezve azt.

 A telek kedvező fekvése révén egy kellően intim és kellően napfényes otthon kialakítására adódott lehetőség. A visszafogott színhasználat (beton, fa, szürkés tónusok) révén az épület illeszkedik a környezethez, a sok üvegfelelület pedig beengedi a természetet a belső terekbe.